Dobrodošli na spletni strani Krajevne skupnosti Čemšenik.

OB 30 LETNICI SAMOSTOJNE DRŽAVE SLOVENIJE

Krajevna skupnost Čemšenik

Ni vsakomur dano... To bom vnukom razložil,

da se bil tisti dan poleg in da sem -ZA- obkrožil. (Janez Medvešek)

Mineva 30 let od kar je Slovenija postala samostojna država. Kar nas je starejših se veličastnih dogodkov in najsvetlejših trenutkov iz tistih časov spominjamo. Mlajši seveda ne. Mlajšim generacijam se zdi samoumevno, da živimo v samostojni državi Sloveniji in da živimo tako kot živimo. Mi, ki smo te dogodke spremljali, pa vemo, da ni bilo tako. Spominjamo se velikih pričakovanj, morda celo prevelikih, češ, kako bo Slovenija v kratkem času postala druga Švica. Kakšen ponos nas je preveval ob razglasitvi samostojne države Slovenije in kako smo trepetali z vsemi, ki so morali takoj po proslavljanju zgrabiti za orožje in braniti na novo razglašeno, še od nikogar priznano državo.

Ivan Cankar ja zapisal: »Bog je tu nasul polno prgišče lepote, vzrasla so nebesa pod Triglavom«.  Živimo v raju pod Triglavom, v naši svobodni in neodvisni državi Sloveniji. Majhni smo, a smo. Bodimo hvaležni, ponosni, domoljubni…In če želimo živeti v državi, kjer bi vsi državljani živeli v miru in slogi, kjer bi drug drugega spoštovali in podpirali, kjer bi se drug drugega veselili, kjer bi bili srečni, mora vsak od nas k temu tudi nekaj prispevati.

Ali smo ponosni na svojo domovino ali smo do nje brezbrižni? Ali bo  ob državnem prazniku na vaši hiši plapolala slovenska zastava? Če bomo ponosni mi, bodo ponosni tudi naši otroci, torej bodoči rodovi.

Marsikdaj in marsikaj ni lepo, a vendar bodimo ponosni in hvaležni za 30 let neodvisne, samostojne države. Veliko je razlogov zakaj je lepo živeti v Sloveniji.

Spoštovani krajani, krajanke iskrene čestitke, ob prazniku, 30 letnici samostojne države Slovenije.

                                                                                 Svet KS Čemšenik