Dobrodošli na spletni strani Krajevne skupnosti Čemšenik.

KORONAVIRUS - obvestilo občanom Zagorja ob Savi

Link: Občina Zagorje ob Savi in CZ Občine Zagorje ob Savi poziva občane in občanke, da poleg tega, da dosledno upoštevajo ukrepe in navodila Ministrstva za zdravje RS in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (https://www.nijz.si/) z namenom preprečitve širjenje novega virusa, upoštevajo tudi naslednja navodila:

- odsvetuje se kakršnakoli organizacija prireditev,

- prepoveduje se uporaba otroških igral in zunanjih elementov za vadbo,

- omejite vsakršno nepotrebno druženje,

- komunikacije z državnimi in občinskimi službami naj potekajo preko telefona oziroma elektronske pošte (vse vloge so lahko oddane elektronsko); tel. št.: 03 56 55 700 (med 8:00 in 18:00; elektronska pošta: obcina.zagorje@zagorje.si)

- tržnica Zagorje bo do nadaljnjega zaprta in prepovedano je zadrževanje v pokritih prostorih tržnice in

- vsi občinski javni zavodi so zaprti oziroma je omejujejo dostop do njihovih prostorov (Zdravstveni dom Zagorje, lekarna).

 

Koronavirus - pogosta vprašanja in odgovori - https://www.nijz.si/sl/koronavirus-pogosta-vprasanja-in-odgovori

Klicni center za informacije o koronavirusu - 080 1404

Če ste oboleli in v domači oskrbi in nimate  možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (zdravila,…), pokličite na telefonsko številko 041 772 621. Oskrbo bodo zagotovili prostovoljci Rdečega križa Zagorje ob Savi. Vsak dan, 24 ur na dan.

Občina Zagorje ob Savi skupaj z Mladinskim centrom Zagorje poziva tudi vse prostovoljce, da se javite na info@mczos.si (javite svoje podatke - ime, priimek in telefonsko številko), saj želimo organizirati občinsko prostovoljno mrežo skupaj pod koordinacijo Rdečega križa Zagorje ob Savi. Le prostovoljcem, ki bodo delovali pod koordinacijo Rdečega križa Zagorje ob Savi, lahko nudimo ustrezno zaščitno opremo.

Psihosocialna pomoč

Ob ukinitvi socialnih stikov, izolaciji se poveča depresija, tesnobnost, anksioznost, osamljenost. Ekipa Zavoda Odprta dlan vam v tem času nudi svetovanja, pogovor, preko telefona, skaypa ali drugih on line komunikacij, energetsko podporo na daljavo.

- Helena Ditar (ex Požun), 031 600 064, spec. psihoterapije

- Mikela Leon, 031 472 292, uni.dipl. psihologinja (dosegljiva od 10 do 13 ure)

- Simon Grdadolnik; 031 608 696, Karuna KI, bioenergetik

Elektronska pošta: info@zod.si

 

Izposoja knjige tudi v času, ko je knjižnica zaprta?

Več: http://www.zagorje.si/povezava.aspx?pid=5952

 

Kljub ukinitvi javnega prevoza, lahko še vedno v nujnih primerih za prevoz pokličete TAXI službo

TAXI – Zagorje; 03 56 55 100,

TAXI - Miran Kurež - MIKA TAXI; 031 555 031,

TAXI Zagorje - Zdravko Vahtar; 030 268 046,

ELECTRIC TAXI - Vase Badžukov; 031 520 120

Širjenje novega koronovirusa je zaskrbljujoče. Zato je potrebno, da novi virus jemljemo z vso resnostjo in vsi skupaj redno sledimo informacijam ter dosledno upoštevamo navodilom stroke in odgovornih.

V takšnih trenutkih je še posebno pomembno, da ohranjamo svojo človečnost, pogledamo na soljudi, ki potrebujejo pomoč ter poskrbimo za najranljivejše skupine v naši družbi (starejše).