Dobrodošli na spletni strani Krajevne skupnosti Čemšenik.

Novičke KS čemšenik, marec 2023

NOVIČKE

UVODNIK

Spoštovani krajani!

Zima se poslavlja. Društva, ki pridno delajo in skrbijo za pestro dogajanje v naši krajevni skupnosti, počasi zaključujejo z občnimi zbori in se pripravljajo, da v letu 2023 povabijo in privabijo krajane k dogodkom, ki jih bodo organizirala. Verjamemo, da je pred nami leto, v katerem se boste z veseljem odzvali našim vabilom in z nami delili veselje in pomembne trenutke za našo krajevno skupnost. Po nekajletnem premoru se letos spet vsi skupaj srečamo na krajevnem prazniku Večer na vasi s tradicionalnim tekmovanjem ekip v vaških igrah.

Na Krajevni skupnosti se trudimo, da lahko z nami stopite v kontakt tudi osebno, zato smo vam na voljo dvakrat na teden, lahko nas obiščete v naših prostorih (Čemšenik 5), in sicer: TOREK 9:00-12:00 in ČETRTEK 16:00-18:00. Na voljo smo tudi na telefonski številki 030 219 661 ali preko e-pošte ks.cemsenik@gmail.com ali ks@cemsenik.si

Svet KS

 

ČISTILNA AKCIJA

Kot vsako leto bo tudi letos potekala čistilna akcija po celotni krajevni skupnosti. S tem bomo pripomogli, da bo naš kraj lahko še lepši. Čistilna akcija bo potekala v soboto, 25. marca, z začetkom ob 8. uri na področju celotne KS. Vreče za smeti in rokavice lahko prevzamete v času uradnih ur  v prostorih Krajevne skupnosti Čemšenik ali pokličete na telefonsko številko 030 219 661. Komunala Zagorje bo organizirala dodaten odvoz odpadkov, zbranih v vrečah ob cestah in na ekoloških otokih, kjer bodo tudi zbirna mesta. Po končani akciji bodo za vse prostovoljce na voljo sendviči, ki jih bomo po predhodnem dogovoru tudi dostavili.

 

ZBIRANJE STAREGA PAPIRJA

V podružnični osnovni šoli Čemšenik otroci in učiteljice pridno zbirajo odpadni papir. Pri tem jim lahko pomagate tudi krajani. Papir lahko dostavite pred vhodna vrata šole ali garažna vrata (če je vreme suho) kadarkoli. Sicer pa je šola odprta vse delovne dni od 6.00 do 15.45.

 

PREDSTAVITEV PRAVIC ZA STAREJŠE

V imenu CSD Zagorje ob Savi, Krajevne skupnosti Čemšenik, Rdečega križa in Društva upokojencev Zagorje ob Savi vas vabimo v torek, 04. 04. 2023, ob 10. uri v Gasilski dom Čemšenik. Predstavljene bodo pravice za starejše, ki jih lahko uveljavijo na CSD Zagorje ob Savi, in delo programa Starejši za starejše.

 

PREDAVANJE FRANCOSKI CAMINO - CAMINO DE SANTIAGO

Vabljeni na potopisno predavanje Francoski Camino -  Camino de Santiago. Gospod Roman Polc nas bo popeljal po znameniti romarski poti po Franciji. Čaka nas zelo zanimivo in doživeto predavanje.  Vabljeni v nedeljo, 16. 04. 2023, ob 19. uri v Gasilski dom Čemšenik. Predavanje bo potekalo v organizaciji Društva vaških žena Čemšenik.

 

PROSVETNI ODER

V Prosveto se zopet vrača dogajanje. Dogajanje na kulturnem področju pa se začne z rednim občnim zborom, ki bo v soboto, 18.03., v Prosvetnem domu. Letošnji občni zbor je še posebej pomemben, je namreč volilni, volilo se bo nove člane vodstva, tako upravnega kot nadzornega odbora. Vabljeni v čim večjem številu.

V Prosvetnem domu bo 19.03. tudi prva prava gledališka predstava, komedija Slovenska vicoteka, v kateri nastopata Jože Čamernik in Janez Cankar. Organizator King Kong teater obljublja 75 minut norega smeha. O uri predstave boste obveščeni. V aprilu, 15.04. ob 20.00 pa je na vrsti nova gledališka predstava Kulturnega društva Vidovo, in sicer komedija Jaz sem pa tako fina.

25. marec pa je že tradicionalno rezerviran za predstavo ob materinskem dnevu v organizaciji krajevnega odbora Rdečega Križa, na kateri bodo nastopili tudi čemšeniški otroci.

 

ČEMAŽEV DAN

V aprilu bo v centru Čemšenika potekal zdaj že tradicionalni Čemažev dan v organizaciji Turističnega društva Čemšenik. Spoznali boste čemaž in njegovo uporabo ter se okrepčali z dobrotami pripravljenimi iz čemaža.

 

Zbrala in pripravila: Tanja Kovač, Lektorirala: NL